W pierwszych dniach stycznia rozpoczêli¶my pracê pod znakiem okoliczno¶ciowym SN80PZK - pracowa³y 3 stacje: SSB, DIGI i CW
Moja aktywno¶æ polega³a na uruchomieniu stacji SSB w miejscowo¶ci Ugoszcz , loc. KO12AM, pow. Wêgrów RWE, PGA WE06.
TRX: FT-950E plus Heil PRO-SET 4
Pracowa³em na antenach:
160m: INV L
80m: vertical z top hatem na maszcie Spiderbeam oraz pozioma Delta wg SP7LA
40m: vertical z podniesionymi radialami oraz pozioma Delta wg SP7LA
20m, 17m: HexBeam
Na pasmach 15m i 10m nie uda³o siê zrobiæ ¿adnej l±czno¶ci.
Wynik pracy w dniach od 1 do 3 stycznia to 990 qso, 60 DXCC, rate ( heheh ) 168 qso / h - co prawda nie zawody ale ubaw by³ niez³y.
W niedzielê musia³em ju¿ odpu¶ciæ, gard³o nie wyrobi³o.
Zapraszam kolegów operatorów pracuj±cych pod znakiem okoliczno¶ciowym do opisywania dzia³alno¶ci stacji.
Pe³ne statystyki z pracy stacji okoliczno¶ciowej wszystkimi modami s± dostepne pod tym adresem:
Hehe, w tym t³oku niestety niektóre stacje musia³y odej¶æ z kwitkiem. Poza tym Pawe³ na 20 m / 40 m zrobienie stacji w odleg³o¶ci ok 100km jest prawie niemo¿liwe
Marek, ten plik co ¿e¶ za³adowa³ do programu SH jest niedobry poniewa¿ pomiesza³ chronologiê i np. wynika, ¿e w pierwszej godzinie zosta³o zrobionych ponad 800QSO oraz zobacz jaki jest rate dla najlepszych 10minut ponadto brak pasma 30m
SQ5M napisa³/a:
Marek, ten plik co ¿e¶ za³adowa³ do programu SH jest niedobry poniewa¿ pomiesza³ chronologiê i np. wynika, ¿e w pierwszej godzinie zosta³o zrobionych ponad 800QSO oraz zobacz jaki jest rate dla najlepszych 10minut ponadto brak pasma 30m
Witajcie
A mo¿e jakie¶ info kiedy stacja pracuje i jakimi emisjami.
Co¶ na zasadzie :
mam zamiar pracowaæ wpisujê datê i czas a wtedy inny operator dan± emisj± wie ¿e nie mo¿e i z g³owy upro¶ci³oby to nam pracê.
Proponujê to poniewa¿ nie zawsze idzie siê dodzwoniæ, a zawracaæ g³owê kierownikowi ....
to siê nazywa wazeliniarstwo hihi
Pozdrawiam
Maciek SQ5NAE
Witaj Pawle
Nie pokazuj ozora bo to w Twoim wieku nie wypada.
Mam nadziejê ¿e ju¿ teraz odgniewasz siê na OT 37.
Zapraszamy.
Pozdrawiam i ¿ycze Wszystkiego Dobego w Nowym Roku.
Maciek
SQ5NAE napisa³/a:
Witaj Pawle
Nie pokazuj ozora bo to w Twoim wieku nie wypada.
Mam nadziejê ¿e ju¿ teraz odgniewasz siê na OT 37.
Zapraszamy.
Pozdrawiam i ¿ycze Wszystkiego Dobego w Nowym Roku.
Maciek
Cze¶æ...
Odgniewam... nie wiem jak Rysiek ale ja tak... jednak trzeba by wpierw wyprostowaæ parê spraw... ufam, ¿e to tylko formalno¶æ... i szczerze ¿yczê Tobie powodzenia w ich rozwi±zaniu...
jednak ju¿ nie wrócê... bo nadrukowa³em kartek i uruchomi³em siê pod opiek± OT 50...
z reszt± do tej samej rzeki nie sposób wej¶æ dwa razy...
Naprawdê siê Cieszê ¿e trafi³o na Ciebie... Powodzenia... ¿yczê cierpliwo¶ci i niezale¿no¶ci...
Proponujê, ¿eby dyskusja by³a merytoryczna czyli dotycz±ca pracy spod znaku SN80PZK albo spraw zwi±zanych z tym.
Czy komu¶ uda³o siê zrobiæ choæby jedn± ³±czno¶æ na 28MHz?
Nie? A to szkoda widocznie zbyt ma³o czasu po¶wiêcamy swojemu ukochanemu hobby a zbyt du¿o siedzimy w internecie i to nas okrutnie mêczy.
Dzisiaj wieczorem powinna pracowaæ stacja SN80PZK z okolic Wi±zowny na CW na dolnych pasmach.
Dobrze by by³o, ¿eby Olgierd co¶ zaproponowa³ na RTTY.
Maciek, ty nie zapowiadaj tylko dopisuj siê w kalendarzu. Bêdzie widaæ kto , jak i kiedy
Zreszt± ju¿ dopisa³em, widaæ to po prawej stronie na kalendarzu, po najechaniu na datê
Dodawajcie w ten sposób swoje aktywno¶ci , unikniemy zdublowania pracy jakim¶ modem na pa¶mie.
Mamy DXpedition na Club Logu, wymaga³o to niestety ma³ej dotacji na rzecz Club Loga ( 15 funtów ) ale za to mamy pe³ne statystyki z pracy stacji i ka¿da stacja mo¿e sprawdziæ swoje QSO online
No i jaka reklama w ¶wiecie
SP5XO napisa³/a:
Super! w razie czego mogê partycypowaæ. gdyby jeszcze da³o siê zrobiæ klikalny link do logu online na poczesnym miejscu we wpisie qrz by³oby ¶wietnie.
mogê wys³aæ info do biuletynów dx owych? (serio pytam)
Z przykro¶ci± informujê ¿e z powodu iskrzenia na pobliskim s³upie ¶redniego napiêcia od pocz±tku stycznia nie mogê nadawaæ . (W³a¶ciwie to mogê nadawaæ ale nie mogê niczego odbieraæ.) Pogotowie Energetyczne W-wa Teren o/o Pruszków twierdzi ¿e moje wielokrotne zg³oszenia "przekaza³o do dzia³u sieci".
SQ5OLD napisa³/a:
Z przykro¶ci± informujê ¿e z powodu iskrzenia na pobliskim s³upie ¶redniego napiêcia od pocz±tku stycznia nie mogê nadawaæ . (W³a¶ciwie to mogê nadawaæ ale nie mogê niczego odbieraæ.) Pogotowie Energetyczne W-wa Teren o/o Pruszków twierdzi ¿e moje wielokrotne zg³oszenia "przekaza³o do dzia³u sieci".
Rozmawia³em z PGE W-wa Pruszków z dzia³em sieci - "wszystkie wy³±czenia sieci maj± zarezerwowane do 27 stycznia" - wstêpnie obiecali ¿e do naprawy s³upa przyst±pi± 28 lub 29 stycznia 2010. No i wszystko jasne.
SQ5OLD napisa³/a:
Rozmawia³em z PGE W-wa Pruszków z dzia³em sieci - "wszystkie wy³±czenia sieci maj± zarezerwowane do 27 stycznia" - wstêpnie obiecali ¿e do naprawy s³upa przyst±pi± 28 lub 29 stycznia 2010. No i wszystko jasne.
Hehehe, teraz ju¿ masz przesrane w elektrowni Poczekaj na awariê, przywróc± Ci pr±d po pó³ roku
Dane ze strony Klubu Kr�tkofalowc�w SP5PPA, nie mog� by� powielane ani rozpowszechniane za pomoc� urz�dze� elektronicznych, mechanicznych, kopiuj�cych, nagrywaj�cych i innych, bez zgody administratora strony.